divendres, de juliol 13, 2007

Molt mític

3 de setembre de 1990. Eliminatoria de classificació pel Mundial Itàlia 90. Xile juga a Maracanà contra Brasil. La canarinha en fa prou amb un empat per classificar-se, mentre que els xilens necessiten una victòria. El partit avança, i la davantera brasilera s'estavella contra el porter Roberto Rojas una vegada i una altra. Finalment, al minut 49 de partit, Careca fa embogir la torcida amb l'1-0. Xile està fora del Mundial.

De sobte, cau una bengala a la gespa de l'estadi, i Roberto Rojas cau a terra afectat pel llançament. Els metges i companys d'equip corren a ajudar-lo, ja que sembla que té una ferida i sagna abundantment. Els xilens abandonen el camp amb el porter estirat a la llitera. El partit es suspèn pels greus incidents. Duríssim.

Però aquí arriba la part més forta de la història. Roberto Rojas arriba a l'hospital i no té rastres de pólvora a la ferida, que presenta un tall molt net. Les sospites començen a multiplicar-se. Poc després, els fets surten a la llum. El porter xilè duïa un bisturí dins els guants, i aprofitant el fum de la bengala, es va inferir un tall a la cara, per tal que suspenguessin el partit i donessin el seu equip guanyador del partit. Un cop coneguts els fets, Roberto Rojas va ser inhabilitat de per vida per la FIFA, que li va prohibir jugar a futbol federat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

xasko tencanta posar histories de eudulio varela i coses dakestes!!!

1 abraçada des de brasil crascks!!! espero q estigueu fent molt d mal a les nits catalanes i portant el bandalisme fins lextrem!!! jo ara mestic recuperant de la ressaca de la copa america!!! molt gran!!!

1 abraçada!!!

Anònim ha dit...

pantin escoria encara no ens has dit res del pis!!!

Anònim ha dit...

Però t'estimem